Babérleveles sertésszelet édesburgonya pürével
sponsored links
Egyszerû, hétköznapi ebéd, igazából a köret volt számunkra az újdonság. Az édesburgonya édeskés ízét egyelõre csak én szeretem a családból .
Babérleveles sertésszelet édesburgonya pürével
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 4-5 babérlevél, 1 póréhagyma, kevés olaj, só, bors, 1 dl fehér bor, 1 dl tejszín; a körethez: 50 dkg édesburgonya, só, szerecsendió, 5 dkg vaj.
Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sóval és borssal megfûszerezzük. Kevés olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, a karikára vágott póréhagymát, és hozzáöntjük a bort. Fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor puha a hús, tejszínnel összeforraljuk. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük. Vajjal és szerecsendióval ízesítjük és pürésítjük.