Babérleveles sertésszelet édesburgonya pürével

2014-02-21

sponsored links

Egyszerû, hétköznapi ebéd, igazából a köret volt számunkra az újdonság. Az édesburgonya édeskés ízét egyelõre csak én szeretem a családból :) .

Babérleveles sertésszelet édesburgonya pürével

Hozzávalók: 50  dkg sertéscomb, 4-5 babérlevél, 1 póréhagyma, kevés olaj, só, bors, 1 dl fehér bor, 1 dl tejszín; a körethez: 50  dkg édesburgonya, só, szerecsendió, 5 dkg vaj.

Elkészítése: A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sóval és borssal megfûszerezzük. Kevés olajat hevítünk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a  babérlevelet, a karikára vágott póréhagymát, és hozzáöntjük a bort. Fedõ alatt puhára pároljuk. Amikor puha a hús, tejszínnel összeforraljuk. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük. Vajjal és szerecsendióval ízesítjük és pürésítjük.


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/02/21/baberl...

sponsored links

Keres?s