Babérleveles fehér krumplileves, avagy Rózsi mama féle krumplifõzelék-leves
sponsored links
Mióta többnyire testkontrollosan eszünk, párom már többször kérte, hogy fõzzek Rózsi mama féle krumplifõzeléket. Eddig mindig visszautasítottam, mert ahhoz tej is kell. A tej meg a krumpli viszont testkontrollban nem férnek össze, mert az egyik fehérje, a másik meg szénhidrát.
Ma más levesnek való hirtelen nem jutott eszembe, mint pár szem újkrumpli 2 szál répával és 2 szál petrezselyemgyökérrel. De mert megint késésben voltam az ebéddel, olyan módon kellett elõkészítenem, hogy mihamarabb megfõljön. Eszembe jutott, hogy a krumplit és a zöldségeket uborkaszelõn gyorsan leszelem.
Aztán mikor a krumpli már le volt szelve, beugrott, hogy a Rózsi mama féle krumplifõzelékhez is vékony szeletekre kell vágni a krumplit. Így mikor a zöldségekkel is végeztem (addig vízforralóban felforraltam a leveshez való 1,7 l vizet) felöntöttem forró vízzel, ízesítettem 3 babérlevéllel, sóval, ételízesítõvel és lefedve elkezdtem fõzni.
Kb. 10-15 perc után habarást turmixoltam 2 evõkanál rétes lisztbõl kb. 1,5 dl hideg vízbõl meg 2 jó púpos evõkanál tejfölbõl (a testkontroll táblázat szerint a tejföl zsiradék, de csínján kell vele bánni), és azzal besûrítettem a levest. Még pár perc fõzés, hogy a liszt se maradjon nyers, és máris tálalhattam. Isteni finom levesünk lett. Kétféle tésztát, (mákosat és káposztásat) készítettem utána második fogásnak.
A szénhidrátos ebéd után 3 óra a várakozási idõ.