Babérleveles csicsókafõzelék
sponsored links
Régen azt sem tudtam, hogy mi fán terem a csicsóka. Majd a szomszéd idõs bácsi adott pár gumót és azóta minden évben jelentõs mennyiséget tudunk felhasználni a kertbõl. Egy baj van vele, hogy frissen ajánlott feldolgozni, mert elég nehezen bírja a tárolást. Már korábban készítettem pár fogást belõle, ezeket megtaláljátok a blogon. Most a krumplifõzelék mintájára készült egy könnyû, húsmentes étel belõle. Liszt helyett keményítõ a sûrítõ anyag. Érdemes kipróbálni, hisz a csicsókát cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlják.
A recept megjelent a Kifõztük magazin januári számában is.
A felhasznált fûszereket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*35 dkg csicsóka
*1 csapott kk só
*1 csipet õröltbors
*1 kis darabbabérlevél
*2 dl tejföl
*1 púpozott ek kukoricakeményítõ
*1 csapott tk édesfûszerpaprika
A megtisztított csicsókát kisebb darabokra vágjuk és annyi vízben, ami ellepi, puhára fõzzük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel.
A keményítõt és a paprikát csomómentesre keverjük a tejföllel, majd behabarjuk vele a fõzeléket. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk.
Melegen, tükörtojással kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.