Babérleveles csicsókafõzelék

2018-01-15

sponsored links

Régen azt sem tudtam, hogy mi fán terem a csicsóka. Majd a szomszéd idõs bácsi adott pár gumót és azóta minden évben jelentõs mennyiséget tudunk felhasználni a kertbõl. Egy baj van vele, hogy frissen ajánlott feldolgozni, mert elég nehezen bírja a tárolást. Már korábban készítettem pár fogást belõle, ezeket megtaláljátok a blogon. Most a krumplifõzelék mintájára készült egy könnyû, húsmentes étel belõle. Liszt helyett keményítõ a sûrítõ anyag. Érdemes kipróbálni, hisz a csicsókát cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlják. 
A recept megjelent a Kifõztük magazin januári számában is. 
A felhasznált fûszereket a Fûszerész biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*35 dkg csicsóka
*1 csapott kk só
*1 csipet õröltbors
*1 kis darabbabérlevél
*2 dl tejföl
*1 púpozott ek kukoricakeményítõ
*1 csapott tk édesfûszerpaprika

A megtisztított csicsókát kisebb darabokra vágjuk és annyi vízben, ami ellepi, puhára fõzzük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel. 
A keményítõt és a paprikát csomómentesre keverjük a tejföllel, majd behabarjuk vele a fõzeléket. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk. 
Melegen, tükörtojással kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.


Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2018/01/baber...

sponsored links

Keres?s