Babsaláta kukoricával
sponsored links
A világ legegyszerûbb és legfinomabb salátája - szerintünk, de akik megkóstolták már nálam ugyanez a véleményük. Babsaláta és kukoricasaláta külön készült már konyhámban, így együtt azonban nem olyan rég, ez lett most családom kedvence.
Gyors, szinte 10 perc alatt elkészíthetõ, a hozzávalók beszerzése is egyszerû, mert jó elõre megvásárolható. Vasárnapi menühöz vagy alkalmakra is kitûnõ saláta, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
2 konzerv kinley vörösbab
2 konzerv csemegekukorica (zsenge)
1 fej lila hagyma
300 g tejföl
120 g majonéz
A babot és kukoricát felbontom és szûrõtálba öntve lecsurgatom. A lila hagymát feldarabolom. A tejfölt összekeverem a majonézzel. Végül egy tálban összekeverem a hozzávalókat, petrezselyemzölddel díszítem és a hûtõbe rakom fogyasztásig. Sültekhez, rántott húsokhoz isteni finom.
Lányom így több kukoricával szereti. Én inkább kevesebbel, akkor a hozzávalók:
2 konzerv bab, 1 konzerv kukorica, kisebb fej lila hagyma, 200 g tejföl, 80 g majonéz.