Babsaláta
sponsored links
Saláta. Hogy kompenzáljam a sok-sok sütit és a húsokat :)
Télies saláta, még régebben készült, de még a tavasz szerintem úgyis odébb van, a zöldségek mindenképp...Ez a recept is a T. Bálint Kiadó Etetni bolondulásig c. könyvébõl származik.
Fehérbabsaláta
-1 doboz konzerv fehérbab
-1 nagyobb lilahagyma felszelve
-1 csokor friss petrezselyem felaprítva
-1/2 tk durva só
-1/4 tk bors frissen õrölve
-3 újhagyma zöldje
-1 adag Vinaigrette, ahogy a könyvben Rose készíti :)
Vinaigrette mártás Rose szerint :)
-1 ek. salottahagyma felaprítva
-1 tk. dijoni mustár
-1 tk. barnacukor
-3/4 tk. durva só
-1/4 tk bors
-1/4 tk. Worchestershire szósz
-2,5 ek. vörösborecet
-2 ek. friss citromlé
-kb. fél-3/4 dl olívaolaj
Összekeverjük egy üvegben a hagymát, mustárt, cukrot, sót, borsot és a Worchestershire szószt. Hozzáadjuk az ecetet, a citromlét, az olajat és jól összerázzuk. Felhasználásig hûtõben tároljuk.
Most azonban megy a babsalátába :)
Egy tálban elkeverjük a leszûrt babot a lilahagymával, a petrezselyemmel és a fûszerekkel. Lassan rácsurgatjuk a salátaöntetet, a hagyma zöldjével díszítjük.
Behûtve tálaljuk tetszés ízlés szerinti húsok mellé.
Hûtõben 3 napig is eláll.
Jó étvágyat!
Trinity