Babpástétom aszalt paradicsommal

2014-03-27

sponsored links



Hozzávalók

40 dkg fehér bab
1 csokor fûszernövény:
 kakukkfû, babérlevél, zeller zöld, petrezselyemzöld, zsályalevél
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
5-6 db aszalt paradicsom
1-1,5 dl olívaolaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld

frissen õrölt bors


A babot fõzés elõtt éjszakára beáztatjuk. Másnap leszûrjük és a fûszernövény csokorral, a hagymával, a 2 gerezd fokhagymával feltesszük fõni. Közben sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig fõzzük, amíg a bab meg nem puhul. A fõzõvízben hagyjuk hûlni 30 percig, majd leszûrjük. Az aszalt paradicsomot, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A babot villával, vagy burgonyatörõvel megtörjük, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és annyi olívaolajat, hogy krémes állagú legyen. Alaposan elkeverjük, és hûtõbe tesszük. Pirítós kenyérrel, salátával kínáljuk.


Tipp: a babpástétomot konyhai késes aprítóval is készíthetjük. Ekkor is elõször az aszalt paradicsomot és a petrezselyemzöldet aprítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot.



A recept a Kifõztük 2013. évi szeptemberi számában is megjelent.

Folytats a blogon ... izeskalandok.blogspot.com/2014/03/bab...

sponsored links

Keres?s