Babos-szalámis tészta

2013-03-14

sponsored links

Nagy hátrány, ha az ember folyton könyveket vásárol. Sose tudja, melyikbe kapjon. Most is három áll itt megkezdve, kettõ újraolvasás alatt van, és akkor még ott vannak a szakácskönyvek, amiknek sosem lehet a végére érni. Nigella Lawson Kitchen címû könyvérõl csak pár szót írtam a megvásárlása után, sütöttem belõle egy csokicsipszes kekszet, néhányszor elõvettem, tobzódtam a túl élénk színû képekben, de fõzni nem fõztem tovább. A héten elkezdõdött a hozzá kapcsolódó filmsorozat, amelyben feltünnek az ételek mellett Nigella gyermekei, a mostohalánya, egyéb ismeretlen gyerekek és felnõttek, no meg az ételek egymás után. Ebbõl nyilván következett némi fõzés, meg Nigella Lawson életrajzának újraolvasása, ami nem könnyû olvasmány. Valahogy sikerült olyan életrajzírót találnia, aki úgy szõtte bele a történetbe a fájdalmat, ahogy a valóság is szövögeti. Egy kis történet ennek illusztrálására. Nigella éppen elpakolja a konyhában a bevásárolt holmit, és az ötéves kisfia megszólal: Úgy sajnálom, hogy apu meghalt. Majd ugyanazzal a lélegzettel folytatja: De jó, hoztál gumimacit!

Babos-szalámis tészta (4 fõre bõven):

Felteszünk forrni megfelelõ mennyiségû vizet, és kifõzünk benne 25 dkg apró méretû tésztát. Közben 8 dkg (1 csomag) szeletelt szalámit felvagdosunk kisebb darabokra, és egy nagyobb lábasban kicsit kisütjük. Hozzáadunk 1 doboz hámozott paradicsomot, kb. 1,5 dkg vajat és fél doboznyi vizet. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá babérlevelet, zsályát és ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s