Babos, kolbászos penne
sponsored links
Hozzávalók: 150 g fõtt tészta, 200 g füstölt kolbász, 1 kisebb babkonzerv, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evk. apróra vágott friss tárkony, 2 evk. olaj, só, bors, csípõs fûszerpaprika.
A kolbászt karikára vágjuk és forró olajon szép pirosra sütjük, majd egy tányérba kiszedjük. A visszamaradt olajban elõször az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rádobjuk a felaprított fokhagymát is . Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csípõs fûszerpapikával, hozzáadjuk a leszûrt babot, jól beleforgatjuk a hagymába és felhevítjük. Visszatesszük a kolbászkarikákat is, aztán a fõtt tésztát, megszórjuk apróra vágott friss tárkonnyal, az egészet jól összevegyítjük, felmelegítjük és azonnal tálaljuk.