Babos-halas crostini
sponsored links
Kb. ez történik akkor, amikor húsz perc alatt kell valami gyors elõételt összedobni. (Ha van idõ ?igazi? babot fõzni, tegyük azt! Az eredmény mérföldkövekkel jobb lesz.)
Babos-halas crostini
Hozzávalók 6 személyre (elõételként): 1 bagett, 2 doboz konzerv barna bab, 200 ml házi paradicsomszósz (pl. ilyen) vagy üveges passzírozott paradicsom, 1 közepes fej fehér hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. szárított oregánó, 1 tk. õrölt füstölt pirospaprika, 1 ek. kapribogyó, só, frissen õrölt feketebors, 50 g olajos szardella filé, egy kis csokor petrezselyemzöld, extra szûz olívaolaj
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemzölddel együtt finomra aprítjuk. A babot leszûrjük.
Egy nagy serpenyõben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. Meghintjük a füstölt paprikával, az oregánóval, beleöntjük a paradicsomot, és néhány perc alatt sûrûre fõzzük. Elkeverjük benne a leszûrt babot, megsózzuk, megborsozzuk, és 2-3 perc alatt készre fõzzük.
A bagettet 2 cm vastagon felszeleteljük, tepsibe helyezzük és 200 °C-ra elõmelegített sütõben a szeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
A kenyérszeleteket megrakjuk a paradicsomos babbal, ráfektetünk egy-egy szardella filét. Megszórjuk az aprított kaprival, valamint a petrezselyemzölddel, meglocsoljuk egy kevés extra szûz olívaolajjal, és azonnal tálaljuk. (Néhány pötty friss, hideg, zsíros joghurt vagy tejföl sem rontja el a végeredményt.)
Babos-halas crostini
Hozzávalók 6 személyre (elõételként): 1 bagett, 2 doboz konzerv barna bab, 200 ml házi paradicsomszósz (pl. ilyen) vagy üveges passzírozott paradicsom, 1 közepes fej fehér hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. szárított oregánó, 1 tk. õrölt füstölt pirospaprika, 1 ek. kapribogyó, só, frissen õrölt feketebors, 50 g olajos szardella filé, egy kis csokor petrezselyemzöld, extra szûz olívaolaj
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemzölddel együtt finomra aprítjuk. A babot leszûrjük.
Egy nagy serpenyõben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. Meghintjük a füstölt paprikával, az oregánóval, beleöntjük a paradicsomot, és néhány perc alatt sûrûre fõzzük. Elkeverjük benne a leszûrt babot, megsózzuk, megborsozzuk, és 2-3 perc alatt készre fõzzük.
A bagettet 2 cm vastagon felszeleteljük, tepsibe helyezzük és 200 °C-ra elõmelegített sütõben a szeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
A kenyérszeleteket megrakjuk a paradicsomos babbal, ráfektetünk egy-egy szardella filét. Megszórjuk az aprított kaprival, valamint a petrezselyemzölddel, meglocsoljuk egy kevés extra szûz olívaolajjal, és azonnal tálaljuk. (Néhány pötty friss, hideg, zsíros joghurt vagy tejföl sem rontja el a végeredményt.)