Babos egytálétel
sponsored links
Holnap nemzetközi világnapot ünnepelnek az angliai iskolákban. Erre az alkalomra felkérték a szülõket is a fiam sulijából nemzeti étel és ital adományra.
Kicsit törtem a fejem mi is legyen ez, gyereknek ugye nem egyszerû a kedvükbe járni, de ugyanakkor étel vásár is lesz? Végül úgy döntöttem pici töltött káposztákat készitek pulyka hússal, jó paradicsomosan, és egy klasszikus román bab egytálételt, melynek szerintem sikere lesz. Az angolok gyakrabban fogyasszák a babot mint mi. Köztudott, hogy náluk ez egy klasszikus reggeli fogás is.
Hozzávalók: 1/2 kg száraz bab, 1 fej hagyma, 2o dkg kaizer, 1/2 l paradicsomlé, pár babérlevél, só, olaj.
A babot elõzõ nap mindig beáztatom. Ma reggel bõ 3 órát fõztem, addig ameddig megpuhult, majd leszûrtem. Ha esteleg a viz lefõ, és pótolni kell, csakis nagyon fontos forró vizzel szabad.
A hagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam, kevés olajban megdinszteltem. Hozzátettem a babot, a paradicsomlevet, a babérlevelet és a kockára vágott kaizert. Sóztam. Hagytam hogy kissé rotyogjon össze, tudjam eldönteni, elég fûszeres-e, nem túl savanykás (az enyém ma kivételesen az volt, igy kis cukorral édesitettem).
Ezek után áttettem egy hõálló edénybe, és elõmelegitett sütõben kb. 3o percet hagytam.
Nagyon finom ecetes uborkával, de fõként savanyú káposztával.
Kicsit törtem a fejem mi is legyen ez, gyereknek ugye nem egyszerû a kedvükbe járni, de ugyanakkor étel vásár is lesz? Végül úgy döntöttem pici töltött káposztákat készitek pulyka hússal, jó paradicsomosan, és egy klasszikus román bab egytálételt, melynek szerintem sikere lesz. Az angolok gyakrabban fogyasszák a babot mint mi. Köztudott, hogy náluk ez egy klasszikus reggeli fogás is.
Hozzávalók: 1/2 kg száraz bab, 1 fej hagyma, 2o dkg kaizer, 1/2 l paradicsomlé, pár babérlevél, só, olaj.
A babot elõzõ nap mindig beáztatom. Ma reggel bõ 3 órát fõztem, addig ameddig megpuhult, majd leszûrtem. Ha esteleg a viz lefõ, és pótolni kell, csakis nagyon fontos forró vizzel szabad.
A hagymát megpucoltam, apró kockákra vágtam, kevés olajban megdinszteltem. Hozzátettem a babot, a paradicsomlevet, a babérlevelet és a kockára vágott kaizert. Sóztam. Hagytam hogy kissé rotyogjon össze, tudjam eldönteni, elég fûszeres-e, nem túl savanykás (az enyém ma kivételesen az volt, igy kis cukorral édesitettem).
Ezek után áttettem egy hõálló edénybe, és elõmelegitett sütõben kb. 3o percet hagytam.
Nagyon finom ecetes uborkával, de fõként savanyú káposztával.