Bableves extrákkal
sponsored links
Kicsit elmaradtam receptjeimmel....múlt héten fõztem egy ütõsebb bablevest..benne pedig,amit a piacon vásároltam.....a friss ,füstölt fél sertés pofát..füllel,orrocskával.....óriás babot....savanyúkáposztát.....igazi ízeket.
Nagyon óvatos voltam a friss füstõlt cuccal,ezért ezt is áztattam,és egy kicsit külön fõztem.
Finom ,sûrû levesem lett....ehhez már csak friss kenyér és egy kis tejföl kell.
Hozzávalók:
- 30 db óriás bab
- 60 dg csont nélküli sertés pofahús,füstölt
- fél kiló savanyúkáposzta,ha kell ki kell mosni
- 1 hagyma kockázva
- 1 fehérrépa kockázva
- 1 szelet zeller kockázva
- maroknyi tarhonya
- só,bors,házi vegeta,tárkony
- 2 kanál paradicsompüré
- pirospaprikás rántás
- tejföl
Olajon megfuttatom a hagymát,majd rádobom a répát,fehérrépát,zellert,paradicsompürét,
felöntöm vízzel,ízesítem.A beáztatott füstõlthúst külön edényben fõzöm pár percet,majd a
leveshez adom,a beáztatott babbal együtt.Fedõ alatt fõzöm,amikor kezd puhulni a bab ,a
káposztát is hozzáadom.Ha megpuhult a husi,a bab ,belefõzöm a tarhonyát,végül paprikás
rántással besûrítem.Nagyon finom,gesztenyés íze van a babnak.
Ízlés szerint lehet tejföllel fogyasztani......elmaradhatatlan a friss ,puha kenyér.
Jó étvágyat kívánok..MARI