Bableves csipetkével
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg száraz fehér bab
30-40 dkg füstölt sonka
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyemgyökér
fél dl olaj
2 evõkanál liszt
fél kávéskanál õrölt pirospaprika
só
A csipetkéhez
1 tojássárgája
liszt
A babot elõzõ este annyi vízben, amennyi kétujjnyira ellepi, beáztatjuk.
Másnap kb. 3 liter vízben a kisebb darabokra vágott hússal és a megtisztított zöldségekkel odatesszük fõni.
Ha megpuhult minden hozzávaló, a tojással és annyi liszttel, amennyit felvesz (kb.2 csapott evõkanál), kemény tésztát gyúrunk és apró darabkákat csípve belõle a levesbe szaggatjuk.
Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a két evõkanálnyi lisztet és kevergetve világosra pirítjuk.
Lehúzzuk a tûzrõl, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük egy merõkanálnyi levessel.
Az egészet visszaöntjük a fazékba és összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk.