Babkrémes - petrezselyempesztós tekercs

2014-03-12

sponsored links


Ez a tekercs valami extra giga-mega finom!:) Hihetetlen kulináris élvezettel ajándékozott meg, élveztem minden falatot belõle!:) AZ eredeti recept szerint 100% hajdinalisztbõl készültek volna a palacsinták hozzá, de én fele arányban teljes kiõrlésû tönkölylisztet használtam hozzá, mert nem szeretem a hajdina tömény ízét...:P A teljesen gluténmentes változathoz viszont készítheted 100% hajdinalisztbõl, az eredeti recept szerint.
Az elfogyasztását viszont otthonra javaslom, mert eléggé szétcsúszós.:)

Babkrémes-petrezselyempesztós tekercs
Elkészítési idõ: kb. 50 perc
Hozzávalók (2 fõre):

A palacsintákhoz
160 g liszt: fele hajdina + fele teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 mk. kurkuma
1/2 tk. tengeri só
265 ml szénsavmentes ásványvíz (illetve a tönkölyliszt miatt nekem több vizet vett még fel, sûrû palacsintatésztát kell kapni)
2-3 ek. olívaolaj

A petrezselyempesztóhoz
50 g petrezselyem (kb. 3-4 csomag), durvára vágva
0,5 (bio) citrom reszelt héja
2-3 ek. frissen facsart citromlé (kóstold közben!:)
40 g lenolaj (kb. 25 ml)
1/2 tk. tengeri só
õrölt fekete bors
25 g tökmag

A babkrémhez
240 g fõtt fehér bab, lecsöpögtetve  (ha konzerves, akkor figyelj arra, hogy csak só és víz legyen benne!)
1 gerezd fokhagyma
1/4 (bio) citrom reszelt héja
1 ek. lenolaj
1 csapott tk. tengeri só

A zöldséges töltelékhez
80 g friss bébi spenót
1 avokádó, a húsa felkockázva
1/2 piros kaliforniai paprika, vagy paradicsom, felkockázva

Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, és hagyjuk állni kb. 10 percig.
Közben a pesztó összes hozzávalóját turmixoljuk össze egy aprítógépben, és sózzuk-borsozzuk.
A babkrém összes hozzávalóját is turmixoljuk össze egy aprítógépben.
Egy serpenyõt töröljünk ki egy beolajozott papírtörlõvel és forrósítsuk fel. Merjünk 3-4 kanálnyi tésztakeveréket a serpenyõbe, a kanál aljával gyorsan kenjük szét, és süssük oldalanként kb. 2 percig. 
A kész palacsintát kenjük meg a babkrémmel, rá a pesztó, utána a spenótlevelek, az avokádó és a paprika/ paradicsom. Majd szorosan tekerjük fel és élvezzük az ízeket!:)

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth



Folytats a blogon ... www.vegagyerek.hu/2014/03/babkremes-p...

sponsored links

Keres?s