Babgulyás
sponsored links
Vasárnap egy spanyol deliben találtam ezt a gyönyörû , fekete szemes paszulyt (bab). Beáztattam felét még aznap este, csak még nem voltam határozott mit is készitsek belõle. Aztán eszembejutott a babgulyás?. Bár enni gyakran ettem, de én személy szerint sosem készitettem. Keresgélni kezdtem a receptek között, és mivel csülköt nehezebben tudtam volna beszerezni, ezért a marhahúsosra esett inkább a választásom. Valószinû nem ez az igazi, de finomnak nagyon finom.
Hozzávalók: 2o dkg marhahús, 2o dkg bab, 4 szelet császárszalonna, 2 db közepes fehér (vörös) hagyma, 2 szál murok (sárgarépa), 1 szál petrezselyemgyökér (fehérrépa), babérlevél, 1 db. marhaleveskocka, só, pirospaprika.
A babot vasárnap este beáztattam. Másnap hideg vizben feltettem fõni, két babérlevél és egy csipet só társaságában.
Közben megpucoltam a hagymákat és felapritottam, olajban megdinszteltem. Hozzátettem az apró kockára vágott húst és egy kanálnyi pirospaprikát. Jól átforgattam, majd felöntöttem vizzel, épp annyival, hogy ellepje. Hozzátettem a karikára vágott zöldségeket, és pár babérlevelet. A babot egy jó órát fõztem, mig félig megpuhult, majd leszûrtem és betettem a hús mellé. Felöntöttem vizzel. Addig fõztem, mig a bab teljesen megpuhult.
A császárszalonnát apró kockákra vágtam és megpiritottam, a levesre szórtam.
Isteni lett!!!!!