Babgulyás csülökkel
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szemes bab, 60 dkg sertéscsülök, 3 hagyma, 1 zöldpaprika, 4-5 cikk fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 2 babérlevél, 1 kanál házi ételízesítõ (elhagyható), só, bors, pirospaprika, 2 dl paradicsomlé vagy 1 evõkanál paradicsompüré.
Elkészítése:
A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap leöntjük az áztató levet, annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi, odatesszük fõni pici sóval vagy az ételízesítõvel, babérlevéllel. A hagymát apróra, a zöldpaprikát csíkokra, a csülköt kockára vágjuk. A zsírt a bográcsban vagy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a csülköt, megszórjuk pirospaprikával és a fokhagymával. Amikor a hús megfõtt, hozzáadjuk a fõtt babot és a paradicsomlét, 10-20 percig összeforraljuk, ha szükség sóval és kevés cukorral ízesítjük. Csípõs paprikával és újhagymával tálaljuk, friss házi kenyeret kínálunk mellé.