Babapiskótás rakott sütemény
sponsored links
Lehet, hogy sokan meg fognak a következõ kijelentésemért kövezni, de nálunk bizony rakott babapiskótás (sütés nélküli) sütemény is lesz karácsonykor. Persze mondhatnám azt, hogy temperált chilis csokoládéba mártott pekándiós macaronok matcha teás ganache-zsal fognak sorakozni a süteményes tálcán karácsonykor, de biztosan nem így lesz :)))) (Zárójelben megjegyezném, hogy minden elismerésem azoké a cukrászoké vagy cukrászkedvû gasztrobloggereké, akik képesek ilyen gyönyörûségeket készíteni - mondjuk például ilyet.)
Szóval nálunk ilyen süti is lesz. Hogy miért is?
- Gyorsan elkészül és általában minden van hozzá itthon (ami meg nincs, az meg kimarad - mondjuk ne a babapiskóta legyen az)
- Nem szükséges sütni, úgyis kell majd a sütõ az aprósüteményeknek.
- Bármikor összedobható, és elég neki egy éjszakát adni a hûtõben, hogy a piskóták megpuhuljanak.
- Spájzunk tartalma alapján variálható az ízesítése.
- Készíthetünk "felnõtt" verziót mondjuk tojáslikõr vagy kávélikõr felhasználásával.
- Gyerekeim imádták, (Olivér a tepsibõl kanalazta) és nekem ez a legfontosabb.