Baba ganush (ganoush)

2012-05-14

sponsored links


A középkorban talán azért voltak alázatosabbak az emberek, mert homokórájuk volt, és szüntelen látniuk kellett a lepergõ homokszemeket. A mi óránk mutatója már körbejár, és egy kicsit becsap bennünket.

(Gyökössy Endre)

Mivel maradt a tahini-öntetembõl, elkészítettem a baba ganush-t, ami egy közel-keleti padlizsánkrém, tahinivel ízesítve. Nagyon finom. Új kedvenccé lépett elõ. Nagyon szeretem a másik változatomat is, a görögöset, fetával, de ez legalább annyira jó.

Hozzávalók 1 kis tálkányihoz:
1 nagy padlizsán,
2 evõkanál tahini,
1 gerezd fokhagyma,
só,
citromlé,
2 evõkanálnyi olívaolaj ...

Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2012/05...

sponsored links

Keres?s