Bab és virsli, no meg aztán Lencse és alma
sponsored links
Semmi extra, két egyszerû saláta, amit lehet követni, vagy saját ínyünkre alakítani.
A elsõ szép, a második ronda, de mindkettõ finom ?????????
...hát, ez jó buli lesz...
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
A elsõ szép, a második ronda, de mindkettõ finom ?????????
...hát, ez jó buli lesz...
BABOS VIRSLISALÁTA
Hozzávalók:
2 pár virsli
2 dob. babkonzerv
(ez most Borlotti, de vörös-, vagy fehér babbal is készülhet)
1 kisebb fej lilahagyma
színes paprika
1 dl almaecet
3 dl víz
bors, cukor és só ízlés szerint
Az fehérborecetbõl és vízbõl, oregánóval, borssal, cukorral és sóval salátalevet készítünk.
(A salátalénél ezeket a hozzávalókat használtam, az ecet és a víz ilyen arányában, de ezt természetesen mindenki, saját ízlésének megfelelõen készítheti, nagyjából 2 teáskanálnyi cukrot adtam hozzá, sót pedig épphogy, és csak minimálisan. Kóstolgassunk!)
A többi hozzávalót feldaraboljuk, a babot lecsepegtetjük, átöblítjük és az egészet alaposan beleforgatjuk az salátalébe.
EGYSZERÛ LENCSESALÁTA
Hozzávalók:
2 dob. konzerv lencse
1 db alma
1 fej lilahagyma
1 p. tejföl (150g.)
2 ek. mustár
rozmaring
bors, só
A tejfölt, a mustárral aprított rozmaringgal, sóval és borssal kikeverjük.
A konzerv lencsét alaposan lecsepegtetjük, kicsit le is öblíthetjük; az almát és a lilahagymát felkockázzuk, majd az egészet egy tálba borítjuk, és az öntettel alaposan összeforgatjuk.
Jól lehûtve kínáljuk.