Bab Á la Quartier Latin (csiperkésítve)
sponsored links
Úgy döntöttem, ma babot fõzök. A bab nemcsak olcsó étel, de rendkívül egészséges is. Azt mondják az orvosok, hogy hetente legalább egyszer enni kéne. A férj is nagyon szereti. Fõleg a bablevest, de unalmas lenne mindig azt fõzni, úgyhogy babos ötletért most megint Pol Martinhoz fordultam.
Most elõször csalódtam Pol Martin receptben. Már elkezdett puhulgatni a bab, amikor megkóstoltam, és nagyon jellegtelennek tûnt az étel. Olyan semmilyen volt. Jól lehetett érezni a fûszereket is, de mégis hiányérzete maradt az embernek utána. Gondoltam egyet, gyorsan pucoltam egy kis sárgarépát és beletettem. Ez már segített rajta, de még mindig nem volt az igazi. Nosza beleöntöttem egy kis vörösborecetet. Határozottan javult. Aztán nem bírtam ezzel a magyar véremmel és felkarikáztam egy kis darab füstölt kolbászt is. Na ez feltette az i-re a pontot és így már igazán finom étel született. Fokhagymás kacsazsírban pirított kovászos kenyeret ettünk mellé. Még én is jót falatoztam belõle, pedig nekem kicsit csípõs volt. Holnap a maradék mellé sült oldalas készül...
Hozzávalók:
500 g fehér bab
5 dkg vaj
2 nagyobb fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál angol zeller
fél kiskanál feketebors
1 kiskanál cayenne bors
1 kiskanál bazsalikom
1 kiskanál taco fûszerkeverék ...