Bab konzerv sert?sh?ssal h?zilag

2023-01-12

sponsored links

 Nagymam?m mindig diszn?v?g?s ut?n szokta k?sz?teni ezt a bab konzervet, n?la sert?stoka szokott bele ker?lni, ha j?l eml?kszem, sajnos itt Londonban nem k?nny? olyasmihez hozz?jutni, ?gy ?n sonk?b?l k?sz?tem. Nagyon szeretj?k, az ?vegb?l ki?ntve, 5 perc alatt vacsora var?zsolhat? bel?le az asztalra.


Hozz?val?k:f?l sert?sfej vagy egy cs?l?k vagy sonka (kb 1 kg), 1, 5 liter feh?r sz?raz bab, 3 dl olaj, 1 liter paradicsoml?, 1 kg hagyma, s?, 1 te?skan?l szemesbors, 3 ? 4 bab?rlev?l, f?l k?v?skan?l bef?z?por.

Elk?sz?t?se: A h?st olyan puh?ra f?zz?k, hogy a csontr?l a h?s leszedhet? legyen. A kih?lt h?sl?be megf?zz?k az el?re be?ztatott babot. A finomra apr?tott hagym?t ?vegesre dinsztelj?k az olajon, hozz?adjuk a lesz?rt f?tt babot, a paradicsoml?t, a szemesborsot, egy teatoj?sban, a bab?rlevelet, ?sszeforraljuk, hozz?adjuk a feldarabolt h?st, ha sz?ks?ges s?zzuk, 5 percig egy?tt rotyogtatjuk, v?g?l hozz?keverj?k a bef?z?port, tiszta bef?ttes?vegekbe adagoljuk.

Kemenc?ben vagy v?zben kidunsztoljuk.

Megjegyz?s: Ha a k?lyha tetej?n v?zben dunsztoljuk, helyezz?nk a dunsztol? ed?ny alj?ra ?js?got, ?ll?tsuk bele az ?vegeket, t?lts?k fel hideg v?zzel az ?vegek h?romnegyed?ig, majd vizes konyharuh?val fedj?k le az ?vegeket, a v?z felforr?s?t?l sz?m?tva 30 percig gy?ngy?ztetve dunsztoljuk, a v?zben hagyjuk kih?lni. H?t?ben t?rolva h?napokig el?ll.

Ebb?l az adagb?l kb 10 darab 3 dl -es bef?ttes?veggel lesz.



Folytats a blogon ... https://makacskakonyhaja.blogspot.com...

sponsored links

Keres?s