Bab konzerv sert?sh?ssal h?zilag
sponsored links
Nagymam?m mindig diszn?v?g?s ut?n szokta k?sz?teni ezt a bab konzervet, n?la sert?stoka szokott bele ker?lni, ha j?l eml?kszem, sajnos itt Londonban nem k?nny? olyasmihez hozz?jutni, ?gy ?n sonk?b?l k?sz?tem. Nagyon szeretj?k, az ?vegb?l ki?ntve, 5 perc alatt vacsora var?zsolhat? bel?le az asztalra.
Elk?sz?t?se: A h?st olyan puh?ra f?zz?k, hogy a csontr?l a h?s leszedhet? legyen. A kih?lt h?sl?be megf?zz?k az el?re be?ztatott babot. A finomra apr?tott hagym?t ?vegesre dinsztelj?k az olajon, hozz?adjuk a lesz?rt f?tt babot, a paradicsoml?t, a szemesborsot, egy teatoj?sban, a bab?rlevelet, ?sszeforraljuk, hozz?adjuk a feldarabolt h?st, ha sz?ks?ges s?zzuk, 5 percig egy?tt rotyogtatjuk, v?g?l hozz?keverj?k a bef?z?port, tiszta bef?ttes?vegekbe adagoljuk.
Kemenc?ben vagy v?zben kidunsztoljuk.
Megjegyz?s: Ha a k?lyha tetej?n v?zben dunsztoljuk, helyezz?nk a dunsztol? ed?ny alj?ra ?js?got, ?ll?tsuk bele az ?vegeket, t?lts?k fel hideg v?zzel az ?vegek h?romnegyed?ig, majd vizes konyharuh?val fedj?k le az ?vegeket, a v?z felforr?s?t?l sz?m?tva 30 percig gy?ngy?ztetve dunsztoljuk, a v?zben hagyjuk kih?lni. H?t?ben t?rolva h?napokig el?ll.
Ebb?l az adagb?l kb 10 darab 3 dl -es bef?ttes?veggel lesz.