B. ú. é. k. 2012 és a tepsis kakassült

2012-01-01

sponsored links


Elõször is egészségben, boldogságban, sikerekben, és minden elképzelhetõ jóban gazdag új évet kívánok kedves olvasóimnak, és az erre tévedõ idegeneknek!

Babona ide vagy oda, nálunk az idei elsõ ebéd szárnyas volt. Nem is akármilyen, hanem saját kakas, burgonyával, tepsiben sütve. Az idei telet az oregánó is elég jól bírja kint, így ma abból használtam el egy nagy csokorral. Semmi különleges alapanyagra nincs szükség ehhez a recepthez, mégis ünnepi asztalra kívánkozik. A hétköznapokat pedig könnyen ünnepé varázsolhatjuk vele.

Paradicsomot idén nyáron tettem el elõször a fagyasztóba kísérleti jelleggel, elõször egyesével, tálcán fagyasztottam le õket, utána kerültek zacskókba. Megérte kipróbálni még akkor is, ha kiolvasztott állapotában annyira nem élvezhetõ, de bármilyen ételhez tökéletesen felhasználható, az idényen kívüli "mûparadicsomok" helyett.

Hozzávalók
3-4 személyre 2,2 kg kakasból

1 db konyhakész és feldarabolt kakas (tyúk vagy csirke is jó)
frissen tört színes bors
tengeri só
egy csokor oregánó, levélkéi letépkedve
3-4 ágacska kakukkfû ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2012/01/b-u-e...

sponsored links

Keres?s