B?kkmakkos-s?skaborboly?s cantuccini
sponsored links
B?kkmakkot ?sszel gy?jt?ttem, ?reg b?kkf?k alatt ?rdemes keresni. A b?kkterm?s kupacsai k?z?l kiszedett mag r?g?ta kedvelt erdei csemege, egykor s?tem?nybe is s?t?tt?k. Nagyobb mennyis?gben csak p?rk?lve, s?tve szabad enni. A s?skaborbolya pedig tal?n a legutols? term?s, ami az ?v sor?n ?rik vagy legal?bbis ilyenkor is fent lehet a bokrokon. Itt m?g t?bb r?la. Az olasz, ?des k?tszers?ltbe, a cantuccinibe hagyom?nyosan mandul?t vagy piszt?ci?t tesznek, de mi?rt ne lenne finom b?kkmakkal ?s az aszalva is savanyk?s s?skaborboly?val? Hozz?val?k: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg cukor, ? narancs ?s ? citrom reszelt h?ja, 2 toj?s, csipetnyi s?, 1 tk. s?t?por, 1 maroknyi aszalt s?skaborbolya, 1 maroknyi b?kkmakk ?s/vagy m?s olajos mag. Elk?sz?t?s: a toj?sokat a vajjal, a s?val, a f?szerekkel ?s a s?t?porral habosra keverj?k, majd hozz?gy?rjuk a lisztet ?s belegy?rjuk a b?kkmakot ?s a s?skaborboly?t. Az ?sszegy?rt t?szt?b?l lisztes k?zzel k?t darab, kiss? lap?tott rudat form?zunk a t?szt?b?l, ?s s?t?pap?rral b?lelt tepsiben, 180 fokra el?meleg?tett s?t?ben 25-30 percig s?tj?k. Ezut?n a m?g meleg t?sztarudakat ujjnyi sz?les szeletekre v?gjuk, majd a tepsiben egym?s mell? fektetve 150 fokon sz?r?tjuk ?ket 6-8 percig.