B?csi h?sos palacsinta
sponsored links
Van egy ismert t?r?val t?lt?tt ?dess?g, aminek ez a s?s, h?ssal k?sz?lt v?ltozata. Teh?t ez nem egy desszert, hanem egy f??tel. A kedvenc habk?nny? palacsinta receptemet haszn?ltam hozz?. Egy csal?di vend?gv?r?s alkalm?val k?n?ltam, de ak?r az ?nnepi asztalon is meg?llja a hely?t.
Palacsint?hoz:
*2 nagyobb toj?s
*1 csapott kk s?
*1 b?gre liszt (2 dl)
*1 b?gre tej (2 dl)
*kev?s olaj a s?t?shez
T?ltel?khez:
*35 dkg dar?lt sert?sh?s
*p?r ek olaj
*1 kisebb v?r?shagyma
*1 csapott kk s?
*1/2 kk ?r?lt bors
*1 k?shegynyi ?r?lt k?m?nymag
*1 tk f?szerpaprika
*1 paradicsom (lehet fagyasztott is)
*15 dkg sajtkr?m
*1 p?pozott ek tejf?l
?ntethez:
*4 dkg cukormentes habtejsz?n (30%-os)
*2 nagyobb toj?s
*1 nagy csipet s?
*1 csipet ?r?lt bors
*1/2 kk fokhagymagranul?tum
A t?ltel?khez az apr?ra kock?zott v?r?shagym?t megfonnyasztjuk, feh?red?sig pir?tjuk rajta a h?st, majd ?zes?tj?k a f?szerekkel, hozz?adjuk a paradicsomot ?s annyi v?zzel fel?ntve, ami ?ppen ellepi, lefedve puh?ra f?zz?k. A v?g?n a sajtkr?mmel ?s a tejf?llel kr?mes?tj?k.
A palacsint?khoz a toj?sok s?rg?j?t a s?val, a liszttel ?s a tejjel csom?mentesre keverj?k, majd beleforgatjuk a kem?ny habb? vert toj?sfeh?rj?t. A palacsint?kat kev?s olajjal kikent, felforr?s?tott serpeny?ben kis?tj?k.
A palacsint?kat kiter?tj?k, mindegyikre sim?tunk egy b? ev?kan?lnyi ragut ?s feltekerj?k. Mindegyiket k?z?pen kett?v?gjuk. Vajjal kikent h??ll? ed?nybe fektetj?k ?gy, hogy kiss? fedj?k egym?st.
Az ?ntethez a toj?sokat a tejsz?nnel ?s a f?szerekkel j?l kikeverj?k, v?g?l a palacsint?k tetej?re kanalazzuk, hogy mindenhov? jusson bel?le.
180 fokra el?meleg?tett s?t?ben kb. 30-35 perc alatt k?szre s?tj?k. Akkor j?, ha m?r a palacsint?k k?z?tt is megszil?rdult az ?ntet.
Melegen vagy ak?r hidegen is k?n?lhatjuk.