B?bispen?tos tagliatelle tejsz?nes gomb?val

2023-02-17

sponsored links

K?zeleg a b?jti id?szak, erre "edz?nk" a mai eb?ddel. :-D Nem b?ntuk, mert k?l?nlegesen finomra siker?lt. Igazi kr?mesen-klasszikus t?sztafinoms?g gomb?val ?s spen?ttal, amit nem lehet elrontani, annyira egyszer?.
Hozz?val?k 3-4 szem?lyre:
20 dkg tagliatelle (szalagt?szta)
25 dkg csiperkegomba (vagy m?s fajta)
1 tej v?r?shagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg b?bispen?t
2 ek ol?vaolaj
0,8 dl sz?raz feh?rbor
2 dl tejsz?n
mar?k ?sszeapr?tott petrezselyem
5 dkg reszelt parmez?nsajt
s?, bors
Egy nagyobb faz?kban csipet s?val vizet forralunk ?s a t?szt?t a le?r?s szerint "al dente" f?zz?k.
K?zben a gomb?t megtiszt?tjuk ?s nagyobb darabokra ?sszev?gjuk. A hagym?t ?s a fokhagym?t megpucoljuk ?s felapr?zzuk (a fokhagym?t egy k?s lapj?val m?g ?ssze is nyomogathatjuk). A spen?tot alaposan ?tmossuk, konyharuh?val lesz?r?tjuk.
Egy serpeny?ben az ol?vaolajat felforr?s?tjuk ?s a hagym?t ?vegesre p?roljuk. Beledobjuk a gomb?t ?s er?s l?ngon 2-3 percig kevergetve pir?tjuk. V?g?l hozz?keverj?k a fokhagym?t is, amivel m?g r?vid ideig hagyjuk p?rol?dni.
Fel?ntj?k a borral ?s a tejsz?nnel, majd egy nagyobb csipet s?val ?s frissen dar?lt borssal ?zes?tj?k. Beleforgatjuk a spen?tot ?s petrezselymet, hagyjuk egy kicsit, hogy ?sszeforrjon ?s a spen?t ?sszeessen.
A k?sz t?szt?t lesz?rj?k ?s a spen?tos sz?szba forgatjuk. (Sz?ks?g eset?n lehet egy kis f?z?vizet is hozz?tenni.)
?vatosan ?sszekeverj?k, majd a t?lal?skor megsz?rjuk a reszelt parmez?nnal.
Egy poh?rka j?f?le v?r?sbor nagyon cs?szik hozz?...


Folytats a blogon ... https://notburga.blogspot.com/2023/02...

sponsored links

Keres?s