Az ötödik hónap - zölddió ágyon érlelt szilvapálinkával ízesített szilvadzsem
sponsored links
Nem akarok rövidebb címet írni, hisz akkor elvész a lényeg. Bár mi nemes egyszerûséggel csak zölddió pálinkának hívjuk azt a méregzöld italt, amit az Õrségbõl hoztunk, és amit úgy dugdosok a spajz rejtett zugaiban, mintha a betörõktõl is azt félteném a legjobban. A pálinkafõzõ háziak elárulták bevált receptjüket, szezonban majd leközlöm, egyelõre maradjunk a dzsemnél.
Mivel én képtelen lennék arra, hogy 6-8 órán keresztül álljak a tûzhely mellett és rotyogó lekvárt kavargassak, azaz igazi szilvalekvárt fõzzek, meg vagyok gyõzõdve róla, hogy nekem találták fel a dzsemfixet. És dzsemet fõzök, 1 órát áldozva erre az életembõl.
Hozzávalók:
1,25 kg szilva (kimagozva ennyi!)
35 dkg cukor ...