Az írek aprósüteménye: Mince Pie
sponsored links
A Mince Pie az íreknél olyan mint a magyarok ünnepi asztalán a bejgli vagy a zserbó. Népszerûsége több évszázada töretlen már. Ha pontosítani szeretnék, akkor angol eredetû süteményrõl van szó, melyet jellemzõen karácsony táján fogyasztanak. Édes omlós-vajas tésztából formált kosárkában bújik meg a mincemeat töltelék (mazsola, kandírozott gyümölcsök, naranccsal, szesszel és faggyúval összefõzve.)
Ismét egy olyan ételrõl van szó, melynek magyar fordítása nem létezik, így megint csak maradok az angol elnevezésénél.
Ha van otthon házi készítésû mincemeat töltelékünk, akkor egyszerû a dolgunk. Ha nincs, akkor sem kell elkeseredni, mert egy korábbi bejegyzésben összefoglaltam milyen könnyen elkészíthetõ. Akinek ez mondjuk túl macerás, nyugodtan próbálkozzon pl. egy finom mazsolalekvárral, melyet a napokban olvastam Pixie Pie blogján. Szerintem hasonló ízhatást érhetünk el vele.
Hozzávalók 12 db-hoz:
A tésztához:
165 g liszt
25 g darált mandula ...