Az év lezárása: Kashmiri (Észak-Indiai) vacsora a Maharaja-ban / dec 30.

2011-12-28

sponsored links

Dear Nagyétkû, Nagyszomjú Társ!
 
A 8. születésnapunk után is folytatjuk a hadmûveleteket, nincs megállás. Következõ (évzáró) vacsoránkon Kashmir tartomány ételeivel ismerkedünk, amelyre eddig még sosem volt példa. Kashmir (Észak) India azon része, amely mindig meglehetõsen puskaporszagú, ételeirõl azonban mit sem tudunk, pedig kellene.
Ami kínaiban a Wang, az indiaiban a Maharaja, ezért legközelebbi étekutunk ide vezet, a menüsor pedig csak a Lucullus BT kedvéért készül el. Ha szereted a csípõs, joghurtos, kurkumás ételeket, akkor köztünk a helyed!
 
Akivel nem találkoznánk, annak Boldog Karácsonyt, és Kellemes Új Évet kívánunk!
 
Dióhéjban a kashmiri konyháról
 
A mai kashmiri konyha több száz éven keresztül alakult ki. Az elsõ nagy behatás a kashmiri hinduknak, azaz punditoknak köszönhetõ, akik a középkortól éltek a Kashmir völgyben. Eztán kívülrõl is érték behatások, így Timur seregei Üzbegisztánból, de voltak itt Közép Ázsiai, perzsa és afgán behatások is.
A kashmiri pundit konyha nagyon kimunkált és összetett, a pundit identitás fontos része. Rengeteg joghurtot és kurkumát használnak, viszont ellentétben a kashmiri muszlim konyhától kerülik  a hagymát, fokhagymát és darált húsos ételeket. A tartományban egyenlõ hangsúly van a vegetáriánus és non vega ételeken, habár a ...

Folytats a blogon ... lucullus.blog.hu/2011/12/27/az_ev_lez...

sponsored links

Keres?s