Az áprilisi nyár köszöntése: házi hambi és szilvás pite a piacról

2012-04-28

sponsored links


Tudom, hogy iszonyú rég jelentkeztem. Ennek részben az oka, hogy az elmúlt hónapokban eléggé lekötött az új munkahelyre való beilleszkedés, az új kihívások, mellette suli meg ezer más dolog. De persze a gasztronómia minden szinten továbbra is napi része az életünknek. Nagyon élvezem, hogy eljött a tavasz és a piacon szinte hetente újabb dolgok kerülnek elõ: lassan túl vagyunk a medvehagyma szezonon - ez nálunk pesztót, pesztót és pesztót jelentett, nem bírjuk megunni:) Közben megtanultam padlizsánkrémet csinálni, úgyhogy hozok majd receptet is (házi majonézzel).
Kovászos uborka érlelõ meleg van :) de az még azért várat magára, hogy el is készítsem. Helyette viszont eljött a szabadban reggelizésnek, ebédelésnek és vacsorázásnak az ideje. Nálunk ez az erkélyt jelenti konkrétan :). Ma a nyárias idõ tiszteletére házi hambit csináltunk. Nagy titka nem volt a dolognak: háromszor ledarált marha felsálat tudtam venni a piacon, aminek az volt a nagy elõnye, hogy mindenféle extra hozzáadott dolog nélkül remekül egyben maradt a húspogácsa. Csak só és bors került bele. Plusz dolog volt, ami sokat dobott rajta, hogy ...

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2012/04/az-apri...

sponsored links

Keres?s