AZ ÉN HÍRES MEGGYES PITÉM...
sponsored links
Egyszer volt, hol nem volt, a réges-régi idõkben, amikor még nagyon kezdõ voltam és még blogom sem volt, szorgalmas tagja voltam a Nõk Lapja Cafe, Sütik-képpel topikjának. Ott kezdtem a pályafutásomat, a megsütöm-lefényképezem-megírom -nak. Egyre jobban elsüllyedtem ebben az izgalmas világban. Akkoriban is nagy kedvenc volt a pite, fõleg a meggyes. Ha finom meggyes pitét akartam enni, akkor elzarándokoltam egy híres Budai cukrászdába és ott ettem igazán jót. Aztán arra gondoltam, ez így nem mehet tovább, kell lennie ennek valami rafinériájának, hogy ott, az olyan finom és krémes... Mit volt, mit tenni elkezdtem kísérletezni. Így jött létre az a pudingos töltelék. Aminek receptje aztán végig söpört a sütis topikon. Nagy port kavart fel, az biztos. Örömömre, nagyon sokan megsütötték és méltán zsebeltem be általa, a pozitív visszajelzéseket. Tényleg nagyon finom és szaftos pite fajta lett. A tészta ropogósága, a puding édeskés krémessége nagyon jól passzol a meggy fanyarságához. Szóval nagyon finom, érdemes megsütni...
Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg liszt, 1/2 csomag sütõpor, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 20 dkg vaj, 2 kanál zsír, 1 csipet só, 2 kanál tejszín. Töltelék: 70 dkg magozott meggy, 7 dl meggylé / a magozott meggy ...