Az Én Carbonaram?

2014-05-24

sponsored links

Ha gyorsan kell valami finom, egyszerû és még imádod a tésztát is, akkor bizony ezt el kell készítened. Nem kell a konyha ördögének lenned, viszont biztosan begyûjtesz vele sok dicséretet a családodtól, hisz fantasztikusan finom? :) Igen tudom, az igazi recept az tojással készül, viszont én nem szeretem/szeretjük, így ezért én módosítottam a saját ízlésünknek megfelelõen? így lett, az én kis Carbonaram? :)

Az én Spaghetti alla carbonaram3Tejszínes Spaghetti alla carbonara

Hozzávalók:

1 csomag spagetti

2 csipet só

? ek olíva olaj

10-15 dkg bacon

3 dkg cheddar sajt

3 dkg eidami sajt

(de ízlés szerint, választhatunk másféle két sajtot is)

250 ml tejszín

2 db zöldhagyma



1 nagy csipet frissen darált bors ? vagy mozsárban tört

1 csokor petrezselyem

30 dkg gépsonka

3 db fokhagyma

Elkészítés:

Készítsük elõ a hozzávalókat.

Kockákra vágjuk fel a bacont, viszont lehet apróra vágva is kapni, úgy hogy itt én már megkönnyíthetjük a feladatunkat.

Vágjuk a zöldhagymát karikára, petrezselymet apróra és a sonkaszeleteket is apró kockára. Ha készen vagyunk, tegyük félre, és reszeljük le a sajtot. Pucoljuk meg a fokhagyma gerezdeket.

Az én Spaghetti alla carbonaram2

Ezt követõen tegyünk fel egy fazék vízet, sóval és olajjal. Forrásig fõzzük fel és tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még ?al dente? olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl fõzve. - Én 3-4 percig szoktam fõzni, utána lekapcsolom a hõt és fedõ alatt még gõzöltetem, és idõként megkóstolom -. Ha készen van a tészta, akkor szûrjük le és öblítsük le egy kis hideg vízzel.

Amíg fõ a tészta készítsük el a szószt.

Egy serpenyõbe tegyük bele a bacon szalonnát, pirítsuk egy pár percig, addig pirítsuk, amíg ropogósabb lesz.

Az én Spaghetti alla carbonaram1

Vegyünk ki a bacon szalonnából egy kicsit és tegyük félre.

Reszeljünk a serpenyõben maradt baconhoz, fokhagymát, tegyük rá a hagymát, sonkát és borsozzuk. Nem kell sózni, mivel a szalonna és a sonka is sós.

Keverjük össze és pirítsuk tovább, kb. 5 perc, és a végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Az én Spaghetti alla carbonaram4

Öntsük fel a tejszínnel és tegyük hozzá a reszelt sajtot. Forraljuk össze. Ha a sajttól nagyon sûrû lenne, hígítsuk még tejszínnel.

Ha elkészültünk, akkor a leszûrt tésztát öntsük, a sonkás-baconos szószunkhoz keverjük össze, kb. egy percig lassú lángon kevergetve, forraljuk össze.

Az én Spaghetti alla carbonaram5

Azonnal tálaljuk, szórjuk meg a félre tett ropogós bacon szalonnával, apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával, és reszelt cheddar sajttal.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s