Az utolsó forduló

2012-02-22

sponsored links



SparChef

Spenót, sajt, szalonna, tészta, liszt, ...noiszen !? 
Rakott tészta? Ungarise lasange? Varga béles? Nem tudom, kinek, mi jut eszébe. Nekem ezek az étkek ugrottak be, aztán készítettem belõle egyet :) ...











SPENÓTOS RAKOTT TÉSZTA, SUSZTER MÓDRA
Hozzávalók:
40 dkg mirelit spenót (Frosta, tejszínes)
25 dkg cérnametélt
20 dkg sajt
20 dkg szalonna
1 cs. réteslap (8 db-os)
4 db tojás
1 p. tejföl
8 dkg liszt
2 ger. fokhagyma
margarin
A tésztát kifõzzük és összekavarjuk a felolvasztott spenóttal (természetesen, másféle spenót is meg felel, de akkor öntsünk hozzá 1/2 dl tejszínt vagy tejet), hozzáadunk 2 db elhabart tojást és a zúzott fokhagymát, szükség szerint sózzuk.
A másik 2 db tojást a tejföllel és a lisztel habarjuk el, picit megsózzuk.
A sajtot lereszeljük, a szalonnát felcsíkozzuk.
Egy kb.24x38 cm-es tepsit kikenünk margarinnal és elkezdjük a rétegezést.
2 db réteslappal kibéleljük a tepsi alját és rátesszük a tészta felét. Ezután ismét 2 db réteslap következik, erre a tejfölös-tojás fele jön és megszórjuk a sajt felével. Aztán megint a 2 db réteslap és a tészta másik fele. Az utolsó kettõ réteslappal befedjük a maradék tejfölös-tojást eloszlatjuk rajta és egyenletesen rászórjuk a sajtot, végül megkoronázzuk a szalonna csíkokkal. Forró sütõben, szép pirosra sütjük.
Tálaláskor adhatunk mellé még még egy kis tejfölt, akár fokhagymásan is, de a ketchup is passzol hozzá!
... és mi lenne, ha bátran, köretként is ki próbálnánk :)

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2012/02/...

sponsored links

Keres?s