Az olcsóbbik
sponsored links
Sokan tudják rólam, hogy egyik kedvenc alapanyagom a libamáj. Mivel csak ritkán engedhetem meg magamnak, az év nagy részében beérem csirke-, vagy kacsamájjal. Még Márton nap után leptek meg az egyik hentesnél, pecsenye-libamájat árultak. Ugyanaz volt majdnem az ára, mint a csirkemájnak, de a mérete nagyobb volt, színe világosabb. A hízott liba májánál viszont sokkal kisebb volt, de roppant kíváncsi lettem, mennyiben más az íze. Rögtön vettem belõle egy nagy adaggal, lefagyasztottam, és vártam az ihletet.
Illett volna valami édeskés-gyümölcsös körítést találni hozzá, de most inkább valami savanyúra vágytam. Mondhatom, a máj ízben szinte semmiben sem különbözött a nagyobb fajtától. Ha tudtam volna, hogy ennyire jó lesz, többet raktározok :)
Pecsenyelibamáj savanyú mártással, kifligombóccal
Hozzávalók 4 fõre:
4 egész pecsenye libamáj
2 ek kacsa- vagy libazsír
Só, bors ...