Az olcsóbbik

2013-02-04

sponsored links

DSC_1254s.JPG

Sokan tudják rólam, hogy egyik kedvenc alapanyagom a libamáj. Mivel csak ritkán engedhetem meg magamnak, az év nagy részében beérem csirke-, vagy kacsamájjal. Még Márton nap után leptek meg az egyik hentesnél, pecsenye-libamájat árultak. Ugyanaz volt majdnem az ára, mint a csirkemájnak, de a mérete nagyobb volt, színe világosabb. A hízott liba májánál viszont sokkal kisebb volt, de roppant kíváncsi lettem, mennyiben más az íze. Rögtön vettem belõle egy nagy adaggal, lefagyasztottam, és vártam az ihletet.

Illett volna valami édeskés-gyümölcsös körítést találni hozzá, de most inkább valami savanyúra vágytam. Mondhatom, a máj ízben szinte semmiben sem különbözött a nagyobb fajtától. Ha tudtam volna, hogy ennyire jó lesz, többet raktározok :)

Pecsenyelibamáj savanyú mártással, kifligombóccal

Hozzávalók 4 fõre:

4 egész pecsenye libamáj

2 ek kacsa- vagy libazsír

Só, bors ...


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.blog.hu/2013/02...

sponsored links

Keres?s