Az olasz vacsora
sponsored links
Engem ez az étel Bud Spencer-re emlékezetet, pedig sehol egy darab bab benne, mégis rögtön õ ugrik be róla. Valószínû, hogy túl sokszor láttam már a Piedone filmeket. Meg kell valljam, mint ahogy pár olasz-olasz ismerõsöm ezt kifejtette nekem, ez igazából nem is olasz, csak éppen annak hangzik. Arról viszont fogalmam sincs miért is ne lehetne olasz. Minden meg van benne ami egy ételt olasszá tesz. Lássuk csak, a spagetti ugye az alap. Kérdezés nélkül is mindenki rávágná, hogy az bizony honnan származik. Aztán folytassuk a paradicsomszósszal. Melyik az a nép aki sok paradicsomszószos tésztát eszik? Ez nem is kérdés, meg van a válasz remélem.
Akkor következzen a húsgombóc. Hiszen az már majdnem ragu, csak éppen gombócban fõtt meg a paradicsomszószban. Ráadásul jó fajta marhából és cukkinibõl készült. Akkor tehát ez az étel miért is ne lehetne olasz? Értem én a déli szomszédainkat, jó olaszt szerintük csak õk tudnak fõzni, na de ami az én konyhámban folyik se olyan rossz, kérem! Ez a húsgombócos spagetti például kifejezetten mennyei lett és garantáltan bárki megnyalná az ujjait ...
? Studer-T. Veronika all rights reserved