Az inverz leveles
sponsored links
Az inverz leveles tésztát Pierre Hermé elsõsorban a mille-feuille, "krémes" alaptésztája gyanánt javasolja, nálam viszont, ha már nehezített hajtogatás, nosza egyéb jóságok is kisültek belõle.
Az alaprecept a francia cukrászmágus "Chocolate Desserts" címû örökbecsûjébõl származik, én most nemes egyszerûséggel a Cannelle et Vanille blog szerzõjétõl kölcsönöztem el. Fél adagból készült és a liszt felének helyére szokás szerént master mixet tettem. A tészta turpissága abban áll, hogy a lisztes tésztát kell belerejteni a vajas tészta részbe, két folpack közt egész tûrhetõen lehetett nyújtogatni, pedig féltem...
Amit sütöttem: 1 mini mandulás cro (tudom, tudom, egyáltalán nem autentikus, hisz a francia kifli tésztája hozzáadott élesztõt is tartalmaz, az inverz levelesé meg nem), 1 mini mandulás töltettû galette de royal, 1 mini diabcsokis töltetû pain au chocolat (anyuval csak "csokibánatnak" nevezzük), 1 közepes méretû galette, és egy csokis-chantillys mille-feuille. Utóbbi tésztájának elkészítésében a Bûvösszakács volt nélkülözhetetlen segítségemre, meg az a tucatnyi francia blog, amit készítés elõtt sikerült átnyálazni. (A rács mellett még csempedarabokat is bevetettem..., utóbbit a tepsi alátámasztására, annak érdekében, hogy a sülõ tésztát a ráccsal le tudjam nyomatni).
Ja igen, majdnem kifelejtettem a mandulás tortácskát, amit diab karamellel díszítettem. (Díszítésként jutott ...