Az imádott KARAMELL TORTA
sponsored links
Így, csupa nagybetûvel, mert megérdemli és én is. :-))) Gondoltam közzéteszem a blogon is, ha már úgyis annyit meséltem róla itt is, ott is és a szülinapi tortámnál is aktuális volt a dolog.
Imádott Gabi barátnõmnél kóstoltam elõször ezt a karamell krémet és egybõl bûvöletbe ejtett. Tudni kell azonban rólam, hogy nem vagyok édesszájú, ritkán eszek tortát fõleg nem nagyon édeset. Na ez a krém mindennek ellentmond, mert tömény "bûn" az egész. Csupa cukor (karamell) és úgy az igazi ha egy kis mogyoró grillázzsal is megspékeljük. Mondjuk úgy, hogy ez a koronája. :-))
Maga a recept egyébként Farkas Vilmostól ered, Gabi továbbgondolása a mogyorógrillázs ez így csúcs, ahogy van, nem lehet betelni vele.
Másik imádott barátnõm is megkóstolta a szülinapi tortámat és csak áradozott a karamell tortáról. Ez tényleg egy olyan krém, amit valaki vagy nagyon szeret vagy nem szeret (mert túl édes). Én és Beáta barátnõm is konkrétan függõk lettünk. Ez egy olyan érzés, hogy a nap bármely percében tudnánk enni belõle, az ember lánya karamell tortával álmodik és mindig azt kívánja.
Aki úgy érzi, hogy ez most erõs túlzás, annak tudok példákkal (hús-vér emberekkel) bizonyítani :-) vagy esetleg tudom javasolni a tortát megkóstolni.
Ahogy Gabi mondaná, Karamellina lettem. :-))
Hozzávalók: (23 cm-es tortára, a külsejére is) ...