Az igazi, klasszikus bolognai mártás
sponsored links
Írtam már a bolognai szószról, és hogy a "milánói" mintha a világon sehol se létezne a(fféle)képpen, ahogy nálunk ismerõs. Továbbá a napokban igencsak rákívántam az efféle sûrû, zöldséges mártásra. Úgyhogy neki is álltam a "ragú"nak, ahogy nevezik, ezt a lassan sûrûre fõtt, sárgarépa-zeller-hagyma alapú marhahúsos-paradicsomos szószt. Nehéz ételnek tûnhet, de korántsem az, a zöldségek remek szaporítóerejének köszönhetõen szinte lelkiismeret-furdalás nélkül locsolhatjuk ezt a mennyei mártást- a teljeskiõrlésû fussillinkre:)
(Tomi azért maradt a sima durumspagettinél)
BOLOGNAI RAGÚ
- 2 fej hagyma
- 4 ger. fokhagyma
- 2 répa (45 ft)
- negyed cikk zeller (60 ft)
- 1 konzerv kockázott paradicsom (170 ft)
- 1 közepes méretû sûrített paradicsom (110 ft)
- 40 deka darált marhahús (650 ft) ...