Az igazi hamburger hús....
sponsored links
Van egy hely Siófokon, a Petõfi sétányon (na nem a reklám helye ;-) ), ahol abban az igazi, amerikai hangulatban és azzal a bizonyos hatalmas húspogácsával készült hamburgert lehet falatozni (ez a tipikusan bele sem lehet harapni rendesen kategória, na de annál finomabb) abban az 50-60-as évekbeli feelinggel, a nagy zöld boxokban ülve...
...króm épülete olyan kristálytiszta hatást kelt a szemlélõben, mint Jerry Lee Lewis hangja. Elöl széles neonfényekkel, hogy a sötét éjszakában már messzirõl felismerhetõ legyen. A fiatalok kedvelt találkozóhelye lett, a színes, zajos tömeg óriási amerikai autókból kiszállva gyülekezett a Jukebox környékén, és a parkolókban. Új anyagokkal kísérleteztek tulajdonosai, a neonnal, üveg építõelemekkel, színes csempékkel, amelyek mentazöld, lazac és tengerkék színekben pompáztak. (forrás: dinerm.hu)
A történet onnan indult, hogy említettem Férjnek, én ilyen hamburgert szeretnék enni, azt az igazi nagy húspogácsásat, ami nincs agyonsütve... abban a szerencsében volt részem, hogy Férj vacsorára rekonstruálta nekem ezt a hamburgert. Megjegyezném, hogy pont olyan volt és hihetetlenül finom!!! Ha már itt tartunk, utánaolvastam ennek is és ezt találtam az amerikai hamburgerrõl, mert jó ha tudjuk igazából nem is Amerikából ered valójában, hanem hosszabb utat járt be:
Az orosz nép körében a középkorban a tatárok terjesztették el a nyers, felvagdalt, fûszerezett hús (ma tatárbifsztek) fogyasztását, amely késõbb a német kereskedõvárosokba is eljutott, majd egész Európában szétterjedt. Az alapjának másik feléül szolgáló szendvicset John Montagu, Sandwich grófja fedezte fel, aki kenyerek közé tett húst. Ennek speciális változata lett népszerû Németországban és Ausztriában, ahol zsemléket használtak erre a célra. A 19. században aztán a nagy kivándorlási hullámmal került az Amerikai Egyesült Államokba az étel. Mivel Hamburg volt a ...