Az idei nyár nagy kedvence most nálunk: Rizses lecsó
sponsored links
Általában a lecsót mindig és mindenhogyan szeretjük.
Bár van olyan év, hogy összesen háromszor kerül asztalra, mert valahogy nem kívánjuk annyira. Aztán évekig megint hetente háromszor is fõzöm ebédre, mert nagyon kell.
Van, hogy reggelire csak.
Van, hogy üresen készül, van, hogy kolbásszal, esetleg tojással, van, hogy tarhonyával, vagy rizzsel netán apró nokedlivel, esetleg csípõsen, bár ezért harcolnom kell, mert újabban csak én szeretem és bírom erõsen.
Tény, hogy a nyár egyik legjobb, ha nem a legjobb étele.
/Jó tudom, a töltött paprika is, meg a fejtett bab is, meg minden amit szeretünk./
Ha ebédre:
1 kg paprika, közepes nagyságú hasábokra szeletelve
1/2 kg paradicsom, kis kockákra darabolva
20 dkg füstölt szalonna kis kockákra vágva
3 nagy fej vöröshagyma, szintén kockákra vágva ...