Az idei medvehagym?s pog?csa

2023-03-30

sponsored links

Els?ztam (az uram szerint nem, de ? nem sz?m?t... :D ), sz?momra szinte ehetetlen, annak ellen?re, hogy a t?szt?ja nagyon k?nnyed lett. Ez most nem "d?l?ng?l?s", mert nagyobb ?tm?r?j? pog?csaszaggat?val sz?rtem ki, de t?nyleg olyan elolvad a sz?nkban t?pus? lett (lesz?m?tva a s?ss?g?t).

Hozz?val?k:

  • 5 dkg ?leszt?
  • 0,5 dl tejsz?n ?s 1,5 dl v?z kever?ke (ehelyett haszn?lhatsz tejet, ha neked nem sz?ks?ges, hogy lass? felsz?v?d?s? sz?nhidr?ttartalm? legyen)
  • 1 te?skan?l cukor (ezt elhaszn?lja az ?leszt?)
  • 50 dkg liszt (?n 35 dkg teljes ki?rl?s? ?s 15 dkg finomliszt kever?k?t haszn?ltam)
  • 2-3 ev?kan?lnyi tejf?l
  • 1 lapos ev?kan?lnyi s? (v?letlen?l p?posat tettem bele...)
  • 1 kis csokor apr?ra v?gott medvehagyma
  • 25 dkg vaj (ha margarint haszn?lsz, az legyen 30-35 dkg)
  • a tetej?re egy felvert toj?s
A "tejbe" belemorzsoltam az ?leszt?t, hozz?adtam a cukrot ?s megv?rtam, am?g j? haboss? v?lik. Ezut?n ?sszegy?rtam a liszttel, a s?val ?s a tejf?llel. K?zepesen l?gy (semmik?pp nem kem?ny) t?szt?t kapunk, amit t?glalap alak?ra ny?jtottam. 
Nagylyuk? reszel?vel r?rezeltem a vajat, r?sz?rtam a medvehagymalevelet, k?t oldal?t behajtottam ?gy, hogy ?ssze?rjen ?s feltekertem, mint egy bejglit, majd 20 percig pihentettem. Azt?n kiny?jtottam, ?jra tekertem, ?jra pihentettem ?s mindezt harmadszor is megcsin?ltam. 
Az utols? 20 perc ut?n 1,5 cm v?konyra ny?jtottam, ?s egy 4,5 cm ?tm?r?j? kisz?r?val kiszaggattam, s?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztattam ?s a tetej?ket bekentem toj?ssal.

210 fokra el?meleg?tett h?l?gkever?sben 12 perc alatt s?ltek sz?p pirosra.




K?sz?n?m, ha le?rod a kapcsolatos gondolataidat a megjegyz?sek k?z? ?s k?sz?n?m, ha megosztod ezt a receptet, mert m?ni?m, hogy juttassuk el min?l t?bb emberhez, hogy az eg?szs?ges, rostd?s ?telek is lehetnek baromira finomak.


Folytats a blogon ... https://hogymegtudjuknezni.blogspot.c...

sponsored links

Keres?s