Az idei karácsonyi menü
sponsored links
Nos, kezd végre összeállni az idei karácsonyi menüsor rám esõ része (már említettem, hogy a menü nagy részét anyukám, anyósom készítik, nekem fõleg a süteményeket kell prezentálnom, illetve azért szoktam készíteni egy-két finomságot), amit most megosztok veletek - egyenlõre képek nélkül. Hiszen az ételek még nem készültek el, de hátha tudok valakinek pár ötletet adni így is. Az ételek kinézetét a fantáziátokra bízom...:)
I. Apukám minden évben megfõzi karácsonykor is az aranyérmes halászlevét (legnagyobb örömünkre, ugyanis nincs az a mennyiség, amit el ne tudnánk tûntetni belõle...), természetesen az év során kifogott mezõtúri halakból.
Anyukám pedig megsüti a Mezõtúron nevelgetett kacsát, teljesen hagyományos módon (sózva, borsozva, sütõben ropogósra sütve). Ehhez a kacsasülthöz fogok készíteni egy nagyon finom köretet burgonyából, melyet már nagyon régen készítettem, de akkor nagy sikere volt. Itt az idõ leporolni a receptet:)
Mustáros burgonya saláta kacsasülthöz:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
öntet: 3 evõkanál mustár, 3 evõkanál dijoni mustár, só, 3 dl olívaolaj, 1 csokor újhagyma, angolzeller (a kétféle mustárt keverjük ki sóval, majd nagyon vékony sugárban öntsük hozzá az olajat folytonos keverés mellett, ezután keverjük hozzá a karikázott újhagymát ás angolzellert)
A burgonyát héjában fõzzük meg, majd hûtsük ki és hámozás után karikázzuk fel. Tegyük bele egy nagyobb salátás ...