Az ERDÉLYI KONYHA januári számáról
sponsored links
A lapszám a Szent Vince és a borászok c. cikkel kezdõdik. Az írás ismeretterjesztõ jellegû, betekintést ad a január 22.-i Vince naphoz fûzõdõ idõjósló hiedelmekrõl, népi hagyományokról, hiedelmekrõl, melyek a borászok, szõlõmûvesek körében terjedtek el. Aki nem tudja, hogy a népmesébõl jól ismert "kisgömböc" a disznónak melyik része is, az megtudhatja a cikkbõl, melyet nem illendõ dicsérni, mivel jómagam írtam.
A következõ négy oldalon a Hónap gazdaasszonya rovat következik. Ezúttal a fõszerkesztõ osztja meg az olvasókkal néhány saját ételkreációjának titkait. György Ottilia a kreatív háziasszonyok közé tartozik, gyakran kísérletezik új ételek létrehozásával. Gránátalmaszósz receptjét én is ki fogom próbálni! Ottis szemmel láthatóan kedveli a birsalmát, több ételében is alkalmazza ezt a magyar konyhában meglehetõsen elhanyagolt gyümölcsöt.
Egy újabb cikkben Sütõ Edith komplett, a téli szezonhoz illõ, ám mégsem túl nehéz komplett menüt ajánl nekünk. Nekem a Fokhagymás csirkecomb tetszett a legjobban, a könnyen elkészíthetõ, de mégsem túl szokványos karottás körettel, mely jól kiegészíti a gusztusos krumplipürérózsákat.
Vendégségbe invitálja az olvasót Fagyal Hajnalka. Kínálatából kiemelném az Erdélyben hagyományos, de az anyaországban kevéssé ismert lestyánnal ízesített finom levest és a többféle finom falatkából összerakott vendégtálat.
A brassói Kiss Éva a Barcaságban népszerû hajdani szász ételekbõl hozott ízelítõt. A cikk az 2012-ben induló új rovat elsõ darabja. Az Erdélyi tájak ízei c. cikksorozat kitûzött célja az, hogy felmutassa a sokszínû, soknemzetiségû, gazdag kulináris hagyományokkal bíró Erdély tájegységeinek eltérõ fõzési szokásait, mindennapi és különleges ételeit. Kritikai észrevételem csak ...
A következõ négy oldalon a Hónap gazdaasszonya rovat következik. Ezúttal a fõszerkesztõ osztja meg az olvasókkal néhány saját ételkreációjának titkait. György Ottilia a kreatív háziasszonyok közé tartozik, gyakran kísérletezik új ételek létrehozásával. Gránátalmaszósz receptjét én is ki fogom próbálni! Ottis szemmel láthatóan kedveli a birsalmát, több ételében is alkalmazza ezt a magyar konyhában meglehetõsen elhanyagolt gyümölcsöt.
Egy újabb cikkben Sütõ Edith komplett, a téli szezonhoz illõ, ám mégsem túl nehéz komplett menüt ajánl nekünk. Nekem a Fokhagymás csirkecomb tetszett a legjobban, a könnyen elkészíthetõ, de mégsem túl szokványos karottás körettel, mely jól kiegészíti a gusztusos krumplipürérózsákat.
Vendégségbe invitálja az olvasót Fagyal Hajnalka. Kínálatából kiemelném az Erdélyben hagyományos, de az anyaországban kevéssé ismert lestyánnal ízesített finom levest és a többféle finom falatkából összerakott vendégtálat.
A brassói Kiss Éva a Barcaságban népszerû hajdani szász ételekbõl hozott ízelítõt. A cikk az 2012-ben induló új rovat elsõ darabja. Az Erdélyi tájak ízei c. cikksorozat kitûzött célja az, hogy felmutassa a sokszínû, soknemzetiségû, gazdag kulináris hagyományokkal bíró Erdély tájegységeinek eltérõ fõzési szokásait, mindennapi és különleges ételeit. Kritikai észrevételem csak ...