Az Engadini diótorta
sponsored links
Svájc legnagyobb és legkeletibb kantonjának legnagyobb export cikke.
Csomagolható, jól szállítható és állítólag több hónapig megõrzi minõségét.
Hát ezt soha nem fogjuk megtudni, mert nálunk nem tart többet két napnál.
Történetérõl megoszlanak a vélemények, mint általában, több legenda kering.
Sok helyen utána olvastam, sok receptet megnéztem, de kitartottam a forrásnál.
Annál a receptnél, ami nekem a forrást jelenti: letisztult, lényegretörõ.
Évekkel ezelõtt itt találtam rá, azóta sûrûn sütöm és sûrûn emlegetem Macikonyháját.
Csak egy picit változtattam rajta.
A Fiam ma így jellemezte: "diós karamell tésztaburokban". Igaza van.
Nekem régmúlt dolgot juttat eszembe : Anyám grillázs tortáit és gyermekkorom diós "égetett cukorkáját".
Nincs mese, én ezt szeretem, egy igazi tömény keserû kávéval, az én "Madeleine élményem".
Megengedem magamnak, mert megérdemlem...
Engadini diótorta ( Bündner Nusstorte )
Hozzávalók
Tészta ...