Az elsõ érlelt sajt

2011-11-21

sponsored links


Rögtön az elején szeretném megosztani az információt-miszerint a legnehezebb ebben a technológiában kivárni azt az idõt amikor már kóstolhatunk! :-))))

A szokásos oltós módon készült sajtot a préselés és a sófürdõ munkafázisa után pár hétre  "békén  kell hagyni".
Jól szellõzõ 15-19 fokos lehetõleg magas páratartalmú helyet keressünk.
7-10 nap elteltével már látható a sárgás kéreg ami bevonja a sajtot. Alatta pedig szépen lassan lebomlik a tejcukor és a tejsav.Ebbõl széndioxid képzõdik aminek köszönhetõek a sajtban lévõ lyukacskák.
Ha meleg pincében érlelünk,akkor több széndioxid képzõdik ha hideg helyen,akkor inkább tömörebb sajtot ...

Folytats a blogon ... mimimamakonyhaja.blogspot.com/2011/11...

sponsored links

Keres?s