Az elsõ gyümölcsök a földön - mese a fügérõl

2011-10-16

sponsored links

A barlang mélyén égett a tûz. A vadászat nem járt szerencsével, és éheztek az emberek. A legnehezebb volt az öregeknek, a nõknek, és a gyerekeknek, mert nekik egyáltalán nem jutott ennivaló. A legbelsõ sarokban finom fûvel megágyazott helyen feküdt egy öregasszony. Sípolva lélegzett, és köhécselt. Egy kicsi lány odament hozzá, átölelte, és egy kis gyökeret nyújtott feléje, miközben ezt mondta
- Nagymama ne halj meg, edd meg ezt a gyökeret.
Kettõnknek úgysem lesz elég ez az ennivaló, és ráadásul nagyon beteg is vagyok. Neked tovább kell élned, Nekem meg ideje elhagynom ezt a világot - válaszolta az öregasszony és lehunyta a szemét.

A kislány kiszaladt a barlangból, remélve, hogy talál még valamilyen ehetõ gyökeret. Az ég felé emelte kezeit és fohászkodni kezdett, Napocska ajándékozz meg engem édes gyökerekkel, különben a Nagymamám éhen fog halni. Szavait meghallotta az égi kertek Fügetündére.

-Furcsa - a Világ teremtése óta, nevelõdnek a fügebokraim a Földön, melyek édes terméseikben összegyûjtötték a napsugár, a víz a szél és a föld ajándékait az emberek meg csak a leveleit használják, és nem is törõdnek a termésével?.

A tündér alászállt az égi kertbõl a Földre és azt mondta a kislánynak ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/10/16/az_e...

sponsored links

Keres?s