Az elsõ
sponsored links
Egyszer már tettem kísérletet arra, hogy küldjétek el nekem kedvenc receptjeiteket. Én azt vállalom, hogy egy picit átvariálom illetve ötleteket adok hozzá (amit mindig is szeretnék), hogy lényegében ugyan azt a finomságot, akár több féle módon is el tudjátok készíteni (mielõtt ráunnátok).
Emlékeztek rá ugye!?: FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !!!
Íme az elsõ, nagyon kedves ismerõsöm receptje, amit szinte ugyanúgy készítettem el, csak...
BARBARA TÖLTÖTT TOJÁSA, CSÕBEN SÜTVE
Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg párizsi
1/2 p. tejföl
3 dkg zsemlemorzsa
5 dkg margarin
5 dkg liszt
3 dl forralt tej
5 dkg reszelt sajt
bazsalikom
petrezselyem zöldje
õrölt szerecsendió
bors, só
A tojásokat keményre fõzzük, majd félbe vágjuk. A tojások sárgáját, kivesszük és a párizsival együtt, kis lyukú reszelõn lereszeljük. Tejföllel és zsemlemorzsával formázható masszát készítünk a reszelékbõl, amit apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemzölddel ízesítünk, sózzuk, borsozzuk. Egy kiskanál segítségével (csak nektek mondom: kézzel sokkal könnyebb, de azt mégsem akartam ideírni :$ ), ügyesen betöltjük illetve ráhalmozzuk a fehérjékre a tölteléket és egy kikent tepsibe rakjuk õket, ha szükségesnek találjuk kis talpat vághatunk rájuk.
Besamel mártást készítünk. A margarint felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk. A forralt tejet hozzáadjuk és kézi habverõ segítségével, sima, sûrû mártást fõzünk belõle, amint szerecsendióval, borssal és ételízeítõvel fûszerezzünk.
A töltött tojásokra ráadagoljuk (bevonjuk) a besamel mártást és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Sütõben szép pirosra sütjük, pirítóssal vagy rizzsel kínáljuk.