Az elsõ 2017-es esküvõi torta

2017-05-12

sponsored links


Május a kedvenc hónapom, egyrészt a napsütéses, egyre melegebb tavaszi napok miatt, másrészt mert ebben a hónapban születtem én is, a férjem is, ebben a hónapban találtunk egymásra, szóval csupa szívderítõ esemény kötõdik hozzá. Bevallom, hogy pontosan ezért én annak idején májusi esküvõt szerettem volna, csak az idõ szûkössége és a szeszélyes idõjárás miatt végül késõbbre szerveztük, ami nem is baj, mert így nyár közepén is van mit ünnepelni. :)
 
Sokan vannak viszont, akik ebben a csodálatos idõszakban tartják az esküvõjüket, így aztán ilyenkor már beindul az esküvõ szezon. Idén nekem is volt részem benne, úgyhogy nagy-nagy izgalommal belevágtam ismét egy három emeletes (60 szeletes) torta megalkotásába.
 
A külsejéhez kaptam segítségül fényképet, mely alapján az ifjú pár ízlésére, az esküvõ színeire szabtam a tortát. Az igazán izgalmas az volt, hogy ezt a habzsákból a torta oldalára ún. "írókázós" technikát most elõször csináltam. Ehhez meleg úton készített tojásfehérje habot készítettem. Gyakorlatilag a svájci vajkrém része, de a vajat már kihagytam belõle, mert attól bizony sárgás lesz a krém színe. Nagyon bíztam benne, hogy mûködni fog.  Szerencsére bevált, nem olvadt le a hûtõbõl kivéve sem. Tudtommal nem esett baja szállítás közben sem, bár egy kis mentõ csomagot adtam hozzá, ha netán javítani kellene. ;) Nem is gondoltam volna, hogy ilyen csini, látványos lesz az eredmény, pláne hogy nem annyira állt elsõre kézre a habzsák, illetve nem ráztam ki a kisujjamból a formákat, a vonalakat oly könnyedén, ahogy azt pl. Buddy Valastronál (CakeBoss) szoktuk látni. Viszont egy nagyon jó kis trükköt kilestem a youtube-ról, még pedig, hogy legyen a közelemben egy bögre víz, papírtörlõ és egy vékony ecset, ugyanis egy nedves ecsetvonással gyönyörûen lehet javítani akár a szakadásokat, akár a túl csúcsos befejezéseket.
 
Az alsó szint a család kedvenc erdei gyümölcsös mascarponekrémes csokitortája volt, középre egy nyárias, fanyarabb, narancsos-citromos túrótorta, legfelülre pedig egy tonkababbal fûszerezett és kandírozott narancsdarabkákkal megbolondított trüffeltorta került. Azt csicseregték a madarak, hogy az utolsó morzsáig elfogyott. :)
 



  
Éljen az ifjú pár!!! ? 
 
 
 

Folytats a blogon ... bombolone.blogspot.com/2017/05/az-els...

sponsored links

Keres?s