Az elkártyázott ebéd - egyperces gasztronovella

2012-01-17

sponsored links

A csülök szép volt, érett, szaftos, de nem túl zsíros, hozzáértõn megfüstölve. Zsófia úgy döntött, még aznap megfõzi kuktában, így másnap már csak kevés dolga lesz a levessel, több ideje marad a sütésre. A hús pont megfõtt, a konyhát mennyei illat töltötte be, mikor Karcsi beállított a barátaival.
- Lejátszunk pár partit, anyukám! - mondta Karcsi kissé gyanúsan csillogó szemmel.
Zsófi levette az abroszt a nagyasztalról, aztán visszavonult a konyhába.
Kicsontozta és gusztusos darabokra vagdosta a húst. Kitálalta kistányérokra, adott mellé mustárt, tormát, lila hagymát.
Karcsi büszkén zsebelte be cimborái dícséreteit.
Másnap az asszony befejezte a levest, bezöldségelte, megtejfölözte, feltálalta. Mikor Karcsi nyújtogatta a nyakát ...

Folytats a blogon ... trendoblog.blogspot.com/2012/01/elkar...

sponsored links

Keres?s