Az elfelejtett szilvás lepény
sponsored links
Gyermekkoromban a nagyim nem sütött sokfélét, a klasszikus repertoár darabjait azonban elég sokszor, és mindig hatalmas mennyiséget.
Egy évtizeddel ezelõtt, amikor szerettem volna magam is megsütni a régi kedvenceket, már nem emlékezett a receptekre, hiszen évek óta nem sütött. Most pedig egész távoli tájakon, huszonéves kora körül bolyong, amikor ezek a sütemények talán még nem is voltak az övéi.
Maradt hát a kísérletezés, ami ezúttal szinte a tökéletes végeredményt hozta.
Ezt a szilvás kalácsot azért imádtam, amikor kicsi voltam, mert segíthettünk a szilvadarabkákat a fahéjas porcukorba tumkolni, az ujjunkra vastagon ragadt a szilvalével keveredett cukor, és az effektív munkavégzés érdekében ezt idõrõl idõre kénytelenek voltunk leszopogatni.
Verhetetlen volt még a sülõ szilvák illata, és végezetül a fahéjas szilvalében cuppogó lepény.
Az elfelejtett szilvás lepény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, csipet só, 1 egész tojás és egy sárgája, 4 ek cukor, 2,5-3 dl langyos tej, 5 dkg ...