Az eddigi legjobb chocolate chip cookie (csocsik)
sponsored links
Kissé elmaradásban vagyok, tele a tár új receptekkel, csak kicsit idõhiányban szenvedek. De legalább fõzni van idõm. A már sokszor emlegetett ?egyszer ezeket mind kipróbálom? listáról jöjjön most a chokolate chip cookie, vagyis A chokolate chip cookie.
A recept írója szerint ez a világ legjobbja, de mivel én még nem kóstoltam mindet, nem teszek ilyen részrehajló kijelentést. Az viszont tény, hogy ez az eddigi legjobb, amivel eddig találkoztam.
A szerzõ említ pár trükköt, ami a biztos siker felé vezet, ezek közül egy a hosszú pihentetési idõ. Vagyis napokig áll a tészta a hûtõben. De mivel ha sütirõl van szó én sem vagyok túl türelmes, egy kis adagot kisütöttem 5 óra pihentetés után, a többit meg csak másnap, 29 óra pihentetés után. Lehet 72 órát is pihentetni, de ez nem hiszem, hogy annyival növelné az élvezeti értékét. Nekem nagyon bejött, fõleg, hogy reggel pl. csak kikapjuk a tésztát a hûtõbõl, elõmelegítjük a sütõt, közben megformázzuk a tésztát és fél óra múlva már csipegethetünk is belõle a kávé vagy kakaó mellé.
Eredeti recept innen. (Halkan megjegyzem, szerintem az enyémek sokkal szebbek lettek.)
Hozzávalók:
2 csésze simaliszt
1 2/3 csésze kenyérliszt
1 ? tk szódabikarbóna
1 ? tk sütõpor
só
1 ? csésze vaj (kb. 280 g)
1 ? csésze barnacukor
2 tojás
1 ek vaníliáscukor
1 ? csésze csokicsepp vagy apróra vágott étcsoki
Elõször a száraz hozzávalókat összeszitáltam. Aztán a vajat habosra kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és így kevertem tovább, végül adagokban hozzáadtam a lisztes keveréket is. 36 órára lefedve tegyük a hûtõbe pihenni.
A sütéskor, a sütõt elõmelegítettem 200°C-ra, közben a tésztából diónyi gombócokat formáltam és egymástól illõ távolságra, sütõpapírral bélelt sütõlemezre tettem.
Nagyjából 12-15 percig sütöttem. Rácson hagytam kihûlni.
Kívül ropogós, belül omlós, az ember evés közben belefut egy-egy olvadt csokiba. Ezt is nagyon megszerettük.