Az arborétum ínyenc tojásai
sponsored links
Egy nagyon régi falusi receptet találtam. Végtelenül egyszerû de nagyon finom, ezért találtam ki neki egy "fantázia nevet".
Tavasz van...már mindenhol érezni. Itt, ahol lakok hatalmas fák veszik körül a régi házakat, melyek már túl is nõttek rajtuk. Ezen a helyen minden tavasszal csodálatos madárcsicsergés veri fel az amúgy is korán ébredõket. Mikor kinézel az ablakon, csodálatos zöld vesz körül...én csak arborétumnak hívom, ezt a kispesti eldugott régi lakótelepet azzal a sok hatalmas fájával és madárcsicsergõs reggeleivel. Hát így lett a recept az arborétum ínyenc tojásai.
Hozzávalók: 8 db tojás, 4 kk fagyos zsír, 4 kk zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, 1 doboz tejföl, , 2-3 ek mustár.
A tojásokat keményre fõzzük. Ha kihûlt megpucoljuk hosszában félbevárjuk. A tojások fehérjét hõálló porcelántálba tesszük. A tojások sárgáját pedig deszkán apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zsírt, a zsemlemorzsát valamennyi tejfölt a mustárt és a fûszereket. Könnyû krémes állagot kapjunk. Ezekkel töltjük meg a tojásokat. A visszamaradt tojáskrémhez hozzáadunk még tejfölt és a jénai tálban lévõ töltött tojásokra öntjük. Így kezdjük el sütni forró 180 fokos sütõben, mindaddig míg megpirul a teteje.